Metrológiai szakember képzés (alapismeretekkel rendelkezőknek)

Car,Factory,Engineer,In,High,Visibility,Vest,Using,Laptop,Computer.

Képzés leírása

Az alapvető metrológiai ismereteken túlmenően olyan látásmóddal rendelkező metrológusok képzése, akik képesek ellátni a mindennapi gyártási feladatok során felmerülő méréstechnikai feladatokat; és részt tudnak venni a termék és folyamat tervezési, fejlesztési és bevezetési feladatokban. Alkalmasak lesznek összefüggések meghatározására a folyamat, mérőrendszer és a képességvizsgálatok tekintetében, a vevői követelmények megfelelősége és az ellenőrző folyamatok hatékonyságára és hatásosságára.

Előfeltétel:

A Mérőeszköz felügyelő képzés elvégzése, vagy 2 év mérőeszköz felügyelő munkakörben végzett tevékenység.

 

Tematika

Alapvető valószínűségszámítási és matematikai statisztikai alapok

 • valószínűség, valószínűségi változó, valószínűségi változó eloszlása (eloszlásfüggvény, sűrűségfüggvény),
 • valószínűségi változó eloszlásának legfontosabb jellemzői (várható érték, szórás),
 • a statisztikai becslés,
 • az eloszlásokból (sokaságokból) vett mintákból az eloszlás jellemzőinek statisztikai becslése,
 • várható érték becslése átlag (számtani közép) illetve medián segítségével.

Mérési bizonytalanság számítása:

 • A és B típusú mérési bizonytalanság meghatározása az EA-4-02M-2022-es dokumentum szerint,
 • a mérési bizonytalanság összetevői (ismételhetőség, reprodukálhatóság, stabilitás, torzítás/kalibrálás bizonytalansága, leolvasási bizonytalanság, mérési körülményekből adódó bizonytalanság,
 • A típusú mérési bizonytalanság számítása a mért adatokból,
 • B típusú mérési bizonytalanság számítása különböző eloszlások,
 • a mérési bizonytalanság kiszámításának szoftveres lehetőségei.

Mérőeszközök kalibrálása:

 • a kalibrálás folyamata; kalibrálási eljárások felépítése, kalibrálási jezőkönyv követelményei,
 • kalibrálási bizonytalanság számítása (mérőeszköz kalibrálásából származó mérési bizonytalanságának számítása a kalibrálás során meghatározott értékek becsléséből).

Mérőrendszerek/vizsgálati folyamatok alkalmasságának vizsgálata:

 • a vizsgálati folyamat mérési bizonytalanságának és a mérendő paraméterre vonatkozó követelmény (tűrés) összevetése,
 • a vizsgálati folyamat alkalmasságának eldöntése, mérőszámok kiszámítása (%R&R, ndc, Cg, Gpp),
 • a döntéshez társítható első és másodfajú döntési hiba kiszámítása, a hibás döntés következménye.

Gyakorlat:

 • mérési bizonytalanság meghatározása (EA-4-02M),
 • kalibrálási eljárás készítése (NAR 18),
 • kalibrálási jegyzőkönyv készítése (NAR 18),
 • mérőeszköz minősítés (ILAC:G8:2019).

 

Amennyiben nem rendelkezik előzetes tudással vagy szeretné tudását mélyíteni, felfrissíteni, úgy 6 napos metrológiai szakember képzésünket ajánljuk, melyben a fenti 3 napos tematikát megelőzi egy 3 napos mérőeszköz felügyelő képzés, amely tisztázza az alapfogalmakat, előírásokat, definíciókat, bemutatja a szükséges (NAR) alapdokumentumokat, a döntési szabályokat, segíti a mérés, valamint a mérőeszközök céljának tisztázását,  a döntési hibák felismerését, ismerteti az ismételhetőség, a reprodukálhatóság és a metrológiai stabilitás fogalmát és jelentőségét, bemutatja a hitelesítés és a kalibrálás közötti különbségeket, kitér a mérőeszköz-menedzsment felépítésére, eljárásaira és a kockázatok csökkentésére, valamint a mérőeszköz-menedzsment szoftveres lehetőségeire.

A képzéseinken résztvevők visszajelzései alapján a 6 napos képzés teljes, gyakorlatias és mély tudást biztosít, a szakmában tevékenykedők számára is hasznos és komplex a 6 teljes nap tudásanyaga:

https://kepzes.iws.hu/kepzes/metrologiai-szakember-kepzes/

Gyakorlatorientált, intenzív képzési tevékenység, előadások, esettanulmányok és azok feldolgozása, csoportmunka, csoportonkénti prezentáció, írásos tananyag valamint egyéni felkészülés.

A képzés vizsgával zárul, amelyről a résztvevők 70%-os eredmény felett cégünk által regisztrált kétnyelvű tanúsítványt kapnak, 70%-os eredmény alatt részvételi igazolást állítunk ki részükre. Az eredménytelenül vizsgázóknak díjmentes lehetőséget biztosítunk a sikertelen vizsga pótlására.

Középfokú végzettség javasolt

Előfeltétel:

A Mérőeszköz felügyelő képzés elvégzése, vagy 2 év mérőeszköz felügyelő munkakörben végzett tevékenység.

A képzés elsősorban azon munkatársak számára hasznos, akik a mérő- és vizsgálóeszközök felügyeletén túlmenően feladatokat végeznek, mint például a mérő-, ellenőrző- és vizsgálóeszközök kiválasztása, az alkalmazás feltételeinek meghatározása, mérési módszerek kidolgozása, a szervezet belső laboratóriumainak vezetése, saját hatáskörben végzett kalibrálások elvégzése.

Jelentkezés

Erre a képzésre: Metrológiai szakember képzés (alapismeretekkel rendelkezőknek)

A feltüntetett árak NETTÓ árak, az ÁFA-t nem tartalmazzák. A hatósági-, az engedélyezett szakmai képzések és a támogatott engedélyezett tréningek ÁFA mentesek.

Képzések
Helyszín: Budaörs
Kezdés: 2024-09-25
202.000 Ft
Partneri ár: 167.000 Ft
Időtartam: 3 nap
Ütemezés: 2024.09.25-27. napokon 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek
Helyszín: Online formában
Kezdés: 2024-09-25
202.000 Ft
Partneri ár: 167.000 Ft
Időtartam: 3 nap
Ütemezés: 2024.09.25-27. napokon 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek
Helyszín: Online formában
Kezdés: 2024-11-20
202.000 Ft
Partneri ár: 167.000 Ft
Időtartam: 3 nap
Ütemezés: 2024.11.20-22. napokon, 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek
Helyszín: Budaörs
Kezdés: 2024-11-20
202.000 Ft
Partneri ár: 167.000 Ft
Időtartam: 3 nap
Ütemezés: 2024.11.20-22. napokon, 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek

Vélemények

A korábbi résztvevők tapasztalatai és visszajelzései segíthetik a képzés minőségének és hatékonyságának felmérésében, valamint abban, hogy reális elvárásokkal vághasson neki a tanulásnak. Ezen vélemények alapján könnyebben dönthet, hogy a képzés megfelelő-e az igényeinek, és megfelelő erőfeszítést tehet a sikeres tanulás érdekében.

Képzéseinket kihelyezett formában is megszervezzük, akár teljes mértékben vállalatra szabva. Amennyiben kihelyezett képzést szeretne, kérjen ajánlatot!

Kapcsolattartók

Elsődleges

Kérjük, először nála érdeklődjön!

pany 1024×1024
Pány Gabriella
Tréning menedzser
Autóipari és auditor képzések

Másodlagos

Amennyiben az elsődleges kapcsolattartót nem éri el.

por 1024×1024
Pór Valéria
Tréning menedzser
Élelmiszeripar, Lean, Six sigma, Autóipar

Kapcsolódó képzéseink

Tekintse meg és válasszon hamarosan induló képzéseink közül!

The,Owner,Of,The,Factory,Holds,The,Tablet,,Consults,With

APQP-PPAP – Minőségtervezés és termék jóváhagyási folyamata

A képzés azt a folyamatot ismerteti, amely a termék megvalósítását jelenti a koncepció megszületésétől a termék előállítási folyamat megtervezéséig, és a folyamatot leíró „Control Plan”-ig, amit Magyarországon sok vállalat az Ellenőrzési Terv címmel látott el. A tervezési folyamat egyes lépései és azok tartalmi elemei kerülnek ismertetésre. Az Ellenőrzési Terv készítésével kapcsolatos ismeretek a gyakorlati elkészítéshez szükséges részletességgel kerülnek feldolgozásra. A képzés azokat a követelményeket és alapismereteket is tárgyalja, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy autóipari beszállító sikeresen tervezze meg és fogadtassa el termékét és az azt előállító folyamatot.
160.000 Ft
Időtartam: 3 nap
Team,Industry,Engineers,Worker,In,Metal,Factory,Using,Digital,Tablet

ISO 9001 belső auditor képzés

A tanfolyam útmutatást ad az ISO 9001:2015 szabvány követelményeinek megfelelő minőségirányítási rendszerek belső vagy külső auditjának végrehajtásához, az audit programok végrehajtásának irányításához, valamint az auditorok felkészüléséhez. Ismerteti az auditok folyamatát és a legfontosabb auditálási és kommunikációs technikákat.
160.000 Ft
Időtartam: 3 nap (2+1 nap)
VOL VCA

VCA/SCC képzés és vizsga (VOL)

MOL-beszállítók számára művezetői szintű VOL-VCA (SOS-VCA) képzés és vizsga A MOL-csoport csoportszintű irányelveiben új elemként jelent meg, hogy minden vállalkozónak, azok alvállalkozóinak és munkavállalóinak, akik magas kockázatú munkát kívánnak végezni valamely MOL-csoport magyarországi tagvállalatnál, legkésőbb 2017. január 1-ig meg kell szerezniük az SCC/VCA minősítést. Az SCC/VCA tanúsítás akkor válik teljes értékűvé, ha az operatív munkavállalók és az ő tevékenységüket közvetlenül irányítók (művezetők, csoportvezetők) SCC/VCA vizsgával (vagyis személytanúsítással) is rendelkeznek. A személytanúsítás oktatásból és vizsgából áll. Az oktatás hivatalos, nemzetközileg elismert SCC/VCA tematika szerint történik, amely tartalmazza a magyar petrolkémiában jelentkező speciális kockázatokat tartalmazó tananyagelemeket is. A sikeres magyar nyelvű vizsga után kiállított diploma 10 évig érvényes, kizárólag Magyarország területén, illetve a szomszédos országok MOL-telephelyein érvényes. (Ha külföldi munkavállaláshoz szükséges a VOL-VCA diploma megszerzése, kizárólag angol nyelven tehet vizsgát. Ebben az esetben a jelentkezésnél kérjük, a “Megjegyzés/speciális igények” mezőbe feltétlenül írja be: angol nyelven kíván vizsgázni!)
65.000 Ft
Időtartam: 2 nap

Egyedi ajánlatkérés

Ajánlatkérés