APQP – Minőségtervezés és a szabályozási terv

Team,Of,Automobile,Design,Engineers,In,Automotive,Innovation,Facility.,They

Képzés leírása

A képzés azt a folyamatot ismerteti, amely a termék megvalósítását jelenti a koncepció megszületésétől a termék előállítási folyamat megtervezésén, a folyamat szabályzást dokumentáló „Control Plan” elkészítésén át, a tömeggyártás bevezetéséig, működtetéséig. A tervezési folyamat egyes lépései és azok tartalmi elemei kerülnek ismertetésre. A Szabályozási Terv készítésével kapcsolatos ismeretek a gyakorlati elkészítéshez szükséges részletességgel kerülnek feldolgozásra.

Amennyiben APQP ismereteit kiegészítené PPAP képzéssel is, javasoljuk APQP-PPAP képzésünket.

Amennyiben teljeskörű Autóipari projektmenedzsment ismereteket szeretne kapni, javasoljuk komplex képzésünket.

 

 

Tematika

 • A tervezés előzetes tennivalói, a munka programjának és hatáskörének meghatározása. Az ismertetésre kerülő koncepciók többek között: a vevő követelményei, benchmarking, megbízhatósági szempontok, minőségi célkitűzések, előzetes anyaglista, folyamatdiagram, speciális termékjellemzők
 • A termék fejlesztésének, tervezésének folyamata. Az ismertetésre kerülő koncepciók többek között: Meghibásodás mód- és hatáselemzés termékre (DFMEA), a tervezés szempontjai, kiértékelése; prototípus és az ellenőrzési terve, műszaki rajzok és specifikációk, új eszközök igényének meghatározása
 • A terméket előállító folyamat tervezése. Az ismertetésre kerülő koncepciók többek között: Csomagolási előírások, folyamat diagram, folyamat meghibásodás mód- és hatáselemzés (PFMEA); karakterisztika mátrix, ellenőrzési terv, mérőrendszerek kiértékelése, folyamat előzetes teljesítőképesség meghatározás
 • A termék és folyamat tervezési munkák eredményességének kiértékelése
 • Az ellenőrzési terv elkészítésével kapcsolatos ismeretek
  • Általános áttekintés
  • A formanyomtatvány ismertetése
  • Az elkészítés menete
  • Írásbeli vizsga

Gyakorlatorientált, intenzív képzési tevékenység, előadások, esettanulmányok és azok feldolgozása, csoportmunka, csoportonkénti prezentáció, írásos tananyag valamint egyéni felkészülés.

A képzés vizsgával zárul, amelyről a résztvevők 70%-os eredmény felett cégünk által regisztrált kétnyelvű tanúsítványt kapnak, 70%-os eredmény alatt részvételi igazolást állítunk ki részükre. Az eredménytelenül vizsgázóknak díjmentes lehetőséget biztosítunk a sikertelen vizsga pótlására.

Középfokú végzettség javasolt

Elsősorban autóipari beszállító vállalatoknál dolgozó különböző szakirányú szakembereknek, akik az ilyen jellegű vállalatoknál különböző funkciókban és hierarchikus szinteken vezetői feladatokat látnak el. Minőségügy, termelés területén dolgozó szakembereknek és vezetőknek, belső és független konzulenseknek, leendő auditoroknak.

Jelentkezés

Erre a képzésre: APQP – Minőségtervezés és a szabályozási terv

A feltüntetett árak NETTÓ árak, az ÁFA-t nem tartalmazzák. A hatósági-, az engedélyezett szakmai képzések és a támogatott engedélyezett tréningek ÁFA mentesek.

Képzések
Helyszín: Online formában
Kezdés: 2024-10-01
114.000 Ft
Partneri ár: 101.000 Ft
Időtartam: 2 nap
Ütemezés: 2024.10.01-02. napokon, 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek
Helyszín: Budaörs
Kezdés: 2024-10-01
114.000 Ft
Partneri ár: 101.000 Ft
Időtartam: 2 nap
Ütemezés: 2024.10.01-02. napokon, 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek
Helyszín: Budaörs
Kezdés: 2024-12-03
114.000 Ft
Partneri ár: 101.000 Ft
Időtartam: 2 nap
Ütemezés: 2024.12.03-04. napokon, 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek
Helyszín: Online formában
Kezdés: 2024-12-03
114.000 Ft
Partneri ár: 101.000 Ft
Időtartam: 2 nap
Ütemezés: 2024.12.03-04. napokon, 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek

Vélemények

A korábbi résztvevők tapasztalatai és visszajelzései segíthetik a képzés minőségének és hatékonyságának felmérésében, valamint abban, hogy reális elvárásokkal vághasson neki a tanulásnak. Ezen vélemények alapján könnyebben dönthet, hogy a képzés megfelelő-e az igényeinek, és megfelelő erőfeszítést tehet a sikeres tanulás érdekében.

Képzéseinket kihelyezett formában is megszervezzük, akár teljes mértékben vállalatra szabva. Amennyiben kihelyezett képzést szeretne, kérjen ajánlatot!

Kapcsolattartók

Elsődleges

Kérjük, először nála érdeklődjön!

por 1024×1024
Pór Valéria
Tréning menedzser
Élelmiszeripar, Lean, Six sigma, Autóipar

Másodlagos

Amennyiben az elsődleges kapcsolattartót nem éri el.

pany 1024×1024
Pány Gabriella
Tréning menedzser
Autóipari és auditor képzések

Kapcsolódó képzéseink

Tekintse meg és válasszon hamarosan induló képzéseink közül!

Egyedi ajánlatkérés

Ajánlatkérés