FMEA – Kockázatelemzés felsőfokon képzés (AIAG&VDA közös kiadvány általános része és PFMEA fejezete)

Forex,Trading,,Financial,Market,,Investment,Concept,On,Business,Center,Background.

Képzés leírása

A képzés célja:

Az új FMEA kézikönyv az „Automotive Industry Action Group (AIAG) és a Verband der Automobilindustrie (VDA) együttműködésének csúcspontja, OEM-ek és Tier 1 beszállítóik több mint három éves közös munkájának eredménye.

A szöveget teljesen átírták, és az FMEA módszert néhány kulcsfontosságú területen jelentősen fejlesztették, tehát nem csak a pontozási szempontok módosultak.

A szándék az, hogy közös alapot biztosítson az FMEA számára az autóipar azon ágazataiban, amelyeket ezek a szervezetek képviselnek.

Hozzáadtak egy új módszert, a Monitoring and System Response (Monitoring és Rendszer Reakció) kiegészítő FMEA-t (FMEA-MSR), mely egy eszköz a diagnosztikai észlelés és a hibakezelés elemzésére az ügyfelek működése során a biztonságos állapot vagy a jogszabályi megfelelés fenntartása céljából.

A műszaki kockázatok mellett felhívja a figyelmet, a pénzügyi, időbeni és stratégiai kockázatokra.

Új „7 lépéses FMEA készítés” módszerével támogatást nyújt az FMEA készítés eredményességének és hatékonyságának növelésében.

A tréningen követjük a kézikönyv struktúráját összehasonlítva a régi és új módszert.

A képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék a termék és gyártófolyamat tervezés egyik fontos kiindulási pontját, a meglévő és potenciális hibák, valamint okaik és hatásaik elemzését, kockázataik értékelési módját, a kockázatok csökkentésének lehetőségét megelőzéssel, alaposabb kontrollal a minőségköltségek csökkentése érdekében.

Tematika

Bevezetés
• Alkalmazási Terület
• Az FMEA célkitűzési
• Az FMEA integrációja a vállalat működésébe
• Design FMEA, Folyamat FMEA és FMEA-MSR összehasonlítása
• Az PFMEA készítés projekt tervezése (szándék, időzítés, feladatok, eszközök, módszertan)
FOLYAMAT FMEA bevezetése
• 1. lépés: Tervezés és felkészülés (Cél, a PFMEA projekt azonosítása és határai, PFMEA Projektterv, az alap (törzs) PFMEA azonosítása, a PFMEA fejléc)
• 2. lépés: Struktúra analízis (Cél, a folyamat folyamatábrája, együttműködés a vevő és a beszállító mérnöki csapatai között (interfész felelősség), a funkcióelemzés alapja, szerkezeti fa, a funkció elemzés megalapozása)
• 3. lépés: Funkció analízis (Cél, funkció, követelmények (jellemzők), a funkcionális kapcsolatok vizualizálása, együttműködés a mérnöki csoportok között, a hiba elemzés megalapozása)
• 4. lépés: Hibák analízise. (Cél, hibák, hibalánc, hibahatás, hibamód, hiba ok, hiba analízis, a PFMEA és a DFMEA közötti viszony, hiba analízis dokumentáció, együttműködés a vevők és a beszállító között, a kockázatelemzés megalapozása)
• 5. lépés: Kockázati elemzés (Cél, aktuális preventív kontrol, aktuális detektív kontrol, a jelenlegi megelőzési és detektálási kontrol, evolúció, súlyosság (S), valószínűség (O), detektálás (D), intézkedési prioritás (AP), együttműködés vevő és a beszállító között, az optimalizálás megalapozása).
• 6. lépés: Optimalizáció (Cél, felelősségek hozzárendelése, az intézkedések státusza, az intézkedések eredményesség értékelése, a folyamatos fejlesztés, az FMEA csapat, a menedzsment, az vevők és a beszállítók közötti együttműködés a lehetséges hibák esetén)
• 7 lépés: Az eredmények dokumentálása (Cél, FMEA jelentés)
Team munkák a résztvevők felkészültségétől, és a rendelkezésre álló idő kerettől függően.
Írásbeli vizsga

Gyakorlatorientált, intenzív képzési tevékenység, előadások, esettanulmányok és azok feldolgozása, csoportmunka, csoportonkénti prezentáció, írásos tananyag valamint egyéni felkészülés.

A képzés vizsgával zárul, amelyről a résztvevők 70%-os eredmény felett cégünk által regisztrált kétnyelvű tanúsítványt kapnak, 70%-os eredmény alatt részvételi igazolást állítunk ki részükre. Az eredménytelenül vizsgázóknak díjmentes lehetőséget biztosítunk a sikertelen vizsga pótlására.

Középfokú végzettség javasolt

Különböző szakirányú szakembereknek, akik terméket, folyamatokat terveznek, működtetnek, auditálnak, javítanak, fejlesztenek.

Jelentkezés

Erre a képzésre: FMEA – Kockázatelemzés felsőfokon képzés (AIAG&VDA közös kiadvány általános része és PFMEA fejezete)

A feltüntetett árak NETTÓ árak, az ÁFA-t nem tartalmazzák. A hatósági-, az engedélyezett szakmai képzések és a támogatott engedélyezett tréningek ÁFA mentesek.

Képzések
Helyszín: Budaörs
Kezdés: 2024-06-17
114.000 Ft
Partneri ár: 101.000 Ft
Időtartam: 2 nap
Ütemezés: 2024.06.17-18. napokon, 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek
Helyszín: Online formában
Kezdés: 2024-06-17
114.000 Ft
Partneri ár: 101.000 Ft
Időtartam: 2 nap
Ütemezés: 2024.06.17-18. napokon, 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek

Vélemények

A korábbi résztvevők tapasztalatai és visszajelzései segíthetik a képzés minőségének és hatékonyságának felmérésében, valamint abban, hogy reális elvárásokkal vághasson neki a tanulásnak. Ezen vélemények alapján könnyebben dönthet, hogy a képzés megfelelő-e az igényeinek, és megfelelő erőfeszítést tehet a sikeres tanulás érdekében.

Képzéseinket kihelyezett formában is megszervezzük, akár teljes mértékben vállalatra szabva. Amennyiben kihelyezett képzést szeretne, kérjen ajánlatot!

Kapcsolattartók

Elsődleges

Kérjük, először nála érdeklődjön!

por 1024×1024
Pór Valéria
Tréning menedzser
Élelmiszeripar, Lean, Six sigma, Autóipar

Másodlagos

Amennyiben az elsődleges kapcsolattartót nem éri el.

pany 1024×1024
Pány Gabriella
Tréning menedzser
Autóipari és auditor képzések

Kapcsolódó képzéseink

Tekintse meg és válasszon hamarosan induló képzéseink közül!

Egyedi ajánlatkérés

Ajánlatkérés