DFMEA – Design kockázatelemzés képzés

In,Industrial,Design,Facility,Team,Of,Engineers,And,Technicians,Have

Képzés leírása

Az új FMEA kézikönyv az „Automotive Industry Action Group (AIAG) és a Verband der Automobilindustrie (VDA) együttműködésének csúcspontja, OEM-ek és Tier 1 beszállítóik több mint három éves közös munkájának eredménye.

A szöveget teljesen átírták, és az FMEA módszert néhány kulcsfontosságú területen jelentősen fejlesztették, tehát nem csak a pontozási szempontok módosultak.

A szándék az, hogy közös alapot biztosítson az FMEA számára az autóipar azon ágazataiban, amelyeket ezek a szervezetek képviselnek.

A műszaki kockázatok mellett felhívja a figyelmet, a pénzügyi, időbeni és stratégiai kockázatokra.

Új „7 lépéses FMEA készítés” módszerével támogatást nyújt az FMEA készítés eredményességének és hatékonyságának növelésében.

A tréningen követjük a kézikönyv struktúráját összehasonlítva a régi és új módszert.

A képzés célja, hogy a résztvevők ismerjék meg a termék tervezés egyik fontos kiindulási pontját, a meglévő és potenciális hibák, valamint okaik és hatásaik elemzését, kockázataik értékelési módját, a kockázatok csökkentésének lehetőségét megelőzéssel, alaposabb tervezéssel, design verifikálással, validálással a minőségköltségek csökkentése érdekében.

Tematika

Bevezetés
• Alkalmazási Terület
• Az FMEA célkitűzési
• Az FMEA integrációja a vállalat működésébe
• Design FMEA, Folyamat FMEA és FMEA-MSR összehasonlítása
• Az DFMEA készítés projekt tervezése (szándék, időzítés, feladatok, eszközök, módszertan)
DESIGN FMEA bevezetése
• 1. lépés: Tervezés és felkészülés (Cél, a DFMEA projekt azonosítása és határai, DFMEA Projektterv, az alap (törzs) DFMEA azonosítása, a DFMEA fejléc, struktúra elemzés megalapozása
• 2. lépés: Struktúra analízis (Cél, a rendszer struktúra, a vevő meghatározása, a rendszerstruktúra vizualizálása, együttműködés a vevő és a beszállító között, a funkcióelemzés megalapozása)
• 3. lépés: Funkció analízis (Cél, funkció, követelmények (jellemzők), paraméter diagram (P-diagram), funkció elemzés, együttműködés a mérnöki csoportok között (rendszer, biztonság, és alkatrész), a hiba elemzés megalapozása)
• 4. lépés: Hibák analízise. (Cél, hibák, hibalánc, hibahatások, hibamód, hiba ok, hiba analízis, hiba analízis dokumentáció, együttműködés a vevők és a beszállító között (hiba hatások), a kockázatelemzés megalapozása)
• 5. lépés: Kockázati elemzés (Cél, design kontrol, jelenlegi preventív kontrol, jelenlegi detektív kontrol, a jelenlegi megelőzési és detektálási kontrol megerősítése, evolúció, súlyosság (S), valószínűség (O), detektálás (D), intézkedési prioritás (AP), együttműködés vevő és a beszállító között (súlyosság), az optimalizálás megalapozása.
• 6. lépés: Optimalizáció (Cél, felelősségek hozzárendelése, az intézkedések státusza, az intézkedések eredményesség értékelése, a folyamatos fejlesztés, az FMEA csapat, a menedzsment, az vevők és a beszállítók közötti együttműködés a lehetséges hibák kapcsán)
• 7 lépés: Az eredmények dokumentálása (Cél, FMEA jelentés)
Team munkák a hallgatók felkészültségétől és a rendelkezésre álló idő kerettől függően.
Írásbeli vizsga

Gyakorlatorientált, intenzív képzési tevékenység, előadások, esettanulmányok és azok feldolgozása, csoportmunka, csoportonkénti prezentáció, írásos tananyag valamint egyéni felkészülés.

A képzés vizsgával zárul, amelyről a résztvevők 70%-os eredmény felett cégünk által regisztrált kétnyelvű tanúsítványt kapnak, 70%-os eredmény alatt részvételi igazolást állítunk ki részükre. Az eredménytelenül vizsgázóknak díjmentes lehetőséget biztosítunk a sikertelen vizsga pótlására.

Középfokú végzettség javasolt

Különböző szakirányú szakembereknek, akik terméket, folyamatokat terveznek, működtetnek, auditálnak, javítanak, fejlesztenek.

Jelentkezés

Erre a képzésre: DFMEA – Design kockázatelemzés képzés

A feltüntetett árak NETTÓ árak, az ÁFA-t nem tartalmazzák. A hatósági-, az engedélyezett szakmai képzések és a támogatott engedélyezett tréningek ÁFA mentesek.

Képzések

Vélemények

A korábbi résztvevők tapasztalatai és visszajelzései segíthetik a képzés minőségének és hatékonyságának felmérésében, valamint abban, hogy reális elvárásokkal vághasson neki a tanulásnak. Ezen vélemények alapján könnyebben dönthet, hogy a képzés megfelelő-e az igényeinek, és megfelelő erőfeszítést tehet a sikeres tanulás érdekében.

Képzéseinket kihelyezett formában is megszervezzük, akár teljes mértékben vállalatra szabva. Amennyiben kihelyezett képzést szeretne, kérjen ajánlatot!

Kapcsolattartók

Elsődleges

Kérjük, először nála érdeklődjön!

por 1024×1024
Pór Valéria
Tréning menedzser
Élelmiszeripar, Lean, Six sigma, Autóipar

Másodlagos

Amennyiben az elsődleges kapcsolattartót nem éri el.

pany 1024×1024
Pány Gabriella
Tréning menedzser
Autóipari és auditor képzések

Kapcsolódó képzéseink

Tekintse meg és válasszon hamarosan induló képzéseink közül!

Egyedi ajánlatkérés

Ajánlatkérés