Figyelem, előjelentkezési akció! Most 10% kedvezmény minden 2024-ben induló képzésre. Az akció 2023.12.31-ig érvényes.

DFMEA – Design kockázatelemzés képzés

Képzés leírása

Az új FMEA kézikönyv az „Automotive Industry Action Group (AIAG) és a Verband der Automobilindustrie (VDA) együttműködésének csúcspontja, OEM-ek és Tier 1 beszállítóik több mint három éves közös munkájának eredménye.

A szöveget teljesen átírták, és az FMEA módszert néhány kulcsfontosságú területen jelentősen fejlesztették, tehát nem csak a pontozási szempontok módosultak.

A szándék az, hogy közös alapot biztosítson az FMEA számára az autóipar azon ágazataiban, amelyeket ezek a szervezetek képviselnek.

A műszaki kockázatok mellett felhívja a figyelmet, a pénzügyi, időbeni és stratégiai kockázatokra.

Új „7 lépéses FMEA készítés” módszerével támogatást nyújt az FMEA készítés eredményességének és hatékonyságának növelésében.

A tréningen követjük a kézikönyv struktúráját összehasonlítva a régi és új módszert.

A képzés célja, hogy a résztvevők ismerjék meg a termék tervezés egyik fontos kiindulási pontját, a meglévő és potenciális hibák, valamint okaik és hatásaik elemzését, kockázataik értékelési módját, a kockázatok csökkentésének lehetőségét megelőzéssel, alaposabb tervezéssel, design verifikálással, validálással a minőségköltségek csökkentése érdekében.

In,Industrial,Design,Facility,Team,Of,Engineers,And,Technicians,Have

Bevezetés
• Alkalmazási Terület
• Az FMEA célkitűzési
• Az FMEA integrációja a vállalat működésébe
• Design FMEA, Folyamat FMEA és FMEA-MSR összehasonlítása
• Az DFMEA készítés projekt tervezése (szándék, időzítés, feladatok, eszközök, módszertan)
DESIGN FMEA bevezetése
• 1. lépés: Tervezés és felkészülés (Cél, a DFMEA projekt azonosítása és határai, DFMEA Projektterv, az alap (törzs) DFMEA azonosítása, a DFMEA fejléc, struktúra elemzés megalapozása
• 2. lépés: Struktúra analízis (Cél, a rendszer struktúra, a vevő meghatározása, a rendszerstruktúra vizualizálása, együttműködés a vevő és a beszállító között, a funkcióelemzés megalapozása)
• 3. lépés: Funkció analízis (Cél, funkció, követelmények (jellemzők), paraméter diagram (P-diagram), funkció elemzés, együttműködés a mérnöki csoportok között (rendszer, biztonság, és alkatrész), a hiba elemzés megalapozása)
• 4. lépés: Hibák analízise. (Cél, hibák, hibalánc, hibahatások, hibamód, hiba ok, hiba analízis, hiba analízis dokumentáció, együttműködés a vevők és a beszállító között (hiba hatások), a kockázatelemzés megalapozása)
• 5. lépés: Kockázati elemzés (Cél, design kontrol, jelenlegi preventív kontrol, jelenlegi detektív kontrol, a jelenlegi megelőzési és detektálási kontrol megerősítése, evolúció, súlyosság (S), valószínűség (O), detektálás (D), intézkedési prioritás (AP), együttműködés vevő és a beszállító között (súlyosság), az optimalizálás megalapozása.
• 6. lépés: Optimalizáció (Cél, felelősségek hozzárendelése, az intézkedések státusza, az intézkedések eredményesség értékelése, a folyamatos fejlesztés, az FMEA csapat, a menedzsment, az vevők és a beszállítók közötti együttműködés a lehetséges hibák kapcsán)
• 7 lépés: Az eredmények dokumentálása (Cél, FMEA jelentés)
Team munkák a hallgatók felkészültségétől és a rendelkezésre álló idő kerettől függően.
Írásbeli vizsga

Gyakorlatorientált, intenzív képzési tevékenység, előadások, esettanulmányok és azok feldolgozása, csoportmunka, csoportonkénti prezentáció, írásos tananyag valamint egyéni felkészülés.

A képzés vizsgával zárul, amelyről a résztvevők 70%-os eredmény felett cégünk által regisztrált kétnyelvű tanúsítványt kapnak, 70%-os eredmény alatt részvételi igazolást állítunk ki részükre. Az eredménytelenül vizsgázóknak díjmentes lehetőséget biztosítunk a sikertelen vizsga pótlására.

Középfokú végzettség javasolt

Különböző szakirányú szakembereknek, akik terméket, folyamatokat terveznek, működtetnek, auditálnak, javítanak, fejlesztenek.

Időtartam

2 nap

Képzés díja

114.000 Ft 102.600 Ft

Partner ár

101.000 Ft

A feltüntetett árak NETTÓ árak, az ÁFA-t nem tartalmazzák. A hatósági-, az engedélyezett szakmai képzések és a támogatott engedélyezett tréningek ÁFA mentesek.

Választható képzések

Válasszon egy képzést és adja meg a jelentkeztetni kívánt személyek számát!
Egyszerre csak egy képzésre lehet jelentkezést leadni.

Budaörs 2024-02-15
114.000 Ft 102.600 Ft
Időtartam: 2 nap
Ütemezés: 2024.02.15-16. napokon 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek
Online formában 2024-02-15
114.000 Ft 102.600 Ft
Időtartam: 2 nap
Ütemezés: 2024.02.15-16. napokon 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek
Budaörs 2024-05-13
114.000 Ft 102.600 Ft
Időtartam: 2 nap
Ütemezés: 2024.05.13-14. napokon 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek
Online formában 2024-05-13
114.000 Ft 102.600 Ft
Időtartam: 2 nap
Ütemezés: 2024.05.13-14. napokon 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek

Képzéseinket kihelyezett formában is megszervezzük, akár teljes mértékben vállalatra szabva. Amennyiben kihelyezett képzést szeretne, kérjen ajánlatot!

Kapcsolattartók

Elsődleges

Kérjük, először
nála érdeklődjön!

Másodlagos

Amennyiben az elsődleges kapcsolattartót nem éri el.

por 1024×1024

Elsődleges

Kérjük, először
nála érdeklődjön!

Pór Valéria
Tréning menedzser
Lean, készségfejlesztés, e-learning, Six sigma
pany 1024×1024

Másodlagos

Amennyiben az elsődleges kapcsolattartót nem éri el.

Pány Gabriella
Tréning menedzser
Autóipari képzések, minőségügy

Hasonló képzéseink

AKCIÓ
International,Team,Of,Automobile,Design,Engineers,Introducing,Futuristic,Autonomous,Electric

RFMEA – Reverse FMEA – Kockázat menedzsment (CSRs) képzés

A képzés célja olyan munkatársak képzése, akik képesek lesznek a Reverse FMEA módszertanát alkalmazni, támogatni a vevőspecifikus rendszerkövetelmények (CSR) megértését és bevezetését. – Gyökérok elemzési gyakorlat és az PFMEA ismeretek felelevenítése.
104.000 Ft 102.600 Ft
Időtartam: 2 nap
Vezetoi hatekonysag trening

Csapatépítés (indoor- outdoor helyszínen)

Olyan élményalapú ön-és csapat megismerési lehetőségek kipróbálása, amelyek képesek feltölteni a szürke hétköznapok idejére is a csapattagokat. Cél ezen kívül: a résztvevők kimozdítása a komfortzónájukból és rátekintést adni – mire képesek és mit tudnak meg magukról és egymásról out of the box. Képzésünket vállalatához kihelyezett formában, személyesen vagy online szervezzük! Ennek igényléséhez oldalunkon lejjebb görgetve kérje árajánlatunkat!
Időtartam: Ajánlott időtartam: 1-2 nap (igény szerint 3-4 nap)
PLC 10

Intenzív PLC programozási ismeretek – Siemens S7-300 tréning

A képzésben résztvevők megismerhetik a PLC programozás alapjait, a logikai vezérlők működését és felépítését. Képessé válnak a különböző programozási nyelvek alkalmazására, a PLC programok írására, módosítására, a programok letöltésére, monitorozására, különböző paraméterek beállítására. A kialakított gyakorló berendezéseken különböző feladatok megoldása során elsajátítják a vezérlők programozását, a hibakeresés és hibaelhárítás technikáját. A képzésen résztvevők elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetnek az alábbiakból:
  1. Siemens S7-300-as vezérlő felépítése
  2. Szenzorok és végrehajtók csatlakoztatása
  3. Programozási technikák a gyakorlatban
  4. Mérés és hibakeresés
  A kurzust valamennyi meghirdetett helyszínen hétfőtől – csütörtökig intenzív formában szervezzük!  
Időtartam: 4 alkalom

Egyedi ajánlatkérés

Ajánlatkérés