Pneumatikai alapismeretek

PLC Halado programozas Siemens 7 1200 TIA kornyezet trening

Képzés leírása

A képzés keretein belül a résztvevő megismeri a pneumatikus rendszerek elvi kialakításának alapjait, szerkezeti felépítésének legjellemzőbb fajtáit, üzemeltetési lehetőségeit, ezáltal képessé válik alapvető karbantartási és hibaelhárítási feladatok ellátására. A termelő / gyártó vállalatok  számos területén megtalálható pneumatikus rendszerek kezelői számára, gyakorlatban is használható ismereteket érint a tanfolyam.

Tematika

 1. Pneumatikai alapfoglamak
 2. Pneumatikus rajzjelek
 3. Alapkapcsolások
 4. A sűrített levegő előállítása, előkészítése, a léghálózat biztonságos és gazdaságos üzemeltetése
 5. Pneumatikus szivattyúk jellemzői
 6. Végrehajtó elemek: hengerek, forgatóművek
 7. Az egyszeres- és a kettős működésű hengerek felépítése, működése és alkalmazása
 8. Direkt és indirekt működtetés
 9. Útszelepek, záró és áramlásirányító elemek, nyomás meghatározó elemek
 10. 3/2- és 5/2-utas szelepek alkalmazása
 11. Nyomásmérés lehetősége, mérőkapcsolások kialakítása
 12. Időzítők pneumatikus megvalósítása
 13. Logikai alapfunkciók, logikai elemek
 14. Végállás-kapcsolók működése, alkalmazása
 15. Pneudraw  szerkesztőprogram használata
 16. Pneumatikai gyakorlatok

A képzés egy online elméleti napon és kettő gyakorlaton, személyes csoportos oktatás keretében valósul meg, mindösszesen 3 napban.

A képzést sikeresen teljesítők, cégünk által kiadott kétnyelvű tanúsítványt kapnak.

Jelen tréning NEM szakmai képzés, NEM képesítő vizsgával zárul! 

A tanfolyam, magas óraszámban megvalósuló gyakorlati képzést tartalmazza, a módszertan kialakításánál figyelembe vettük, hogy résztvevőink jelentős része munka mellett szeretné ezeket az ismereteket megszerezni. Az előadások és a gyakorlati foglalkozások szimulációs környezetben elkészíthető feladatokkal egészülnek ki, melyek  Moodle keretrendszerünk használatával valósíthatók meg. Itt számos a tanulást segítő anyag érhető el illetve tölthető le.

Minimális műszaki ismeretek szükségesek, az online képzésen való részvételt illetően, mely a Google Hangouts Meet programon keresztül történik: számítógép (laptop / tablet / okostelefon), mikrofon és hangszóró, lehetőleg kamera és stabil szélessávú internetkapcsolat.

Minimális műszaki paraméterek, az online képzésen való részvételt illetően, mely a Google Hangouts Meet programon keresztül történik: számítógép (laptop / tablet / okostelefon), mikrofon és hangszóró, lehetőleg kamera és stabil szélessávú internetkapcsolat.

A képzést elsősorban karbantartóknak, technikusoknak, mérnököknek javasoljuk, de bárki számára fontos ismereteket nyújthat, akik ipari környezetben pneumatikus rendszerekkel dolgoznak.

Jelentkezés

Erre a képzésre: Pneumatikai alapismeretek

A feltüntetett árak NETTÓ árak, az ÁFA-t nem tartalmazzák. A hatósági-, az engedélyezett szakmai képzések és a támogatott engedélyezett tréningek ÁFA mentesek.

95.000 Ft

Kezdés

2024-08-05

Helyszín

Budaörs

Időtartam

3 nap

Ütemezés

hétfőtől-szerdáig 9:00-15:30-ig

Jegyzetköltség

oktatási díj tartalmazza

Képzéseinket kihelyezett formában is megszervezzük, akár teljes mértékben vállalatra szabva. Amennyiben kihelyezett képzést szeretne, kérjen ajánlatot!

Kapcsolattartók

Elsődleges

Kérjük, először nála érdeklődjön!

farkas 1024×1024
Farkas László
Képzési üzletág igazgató
Gépészeti és hatósági képzések

Másodlagos

Amennyiben az elsődleges kapcsolattartót nem éri el.

papp 1024×1024
Papp Tímea
Oktatásszervező
VCA /SCC tréning és vizsga

Kapcsolódó képzéseink

Tekintse meg és válasszon hamarosan induló képzéseink közül!

Young,Engineer,With,Laptop,In,Hands

Haladó PLC programozási ismeretek Siemens S7-1200 vezérlő használatával, TIA portal környezetben

A képzésben résztvevők megismerik a haladó szintű  PLC programozást TIA portal környezetben, Siemens S7-1200 vezérlőn. Képessé válnak bonyolultabb PLC programok írására, módosítására, a programok letöltésére, monitorozására, különböző paraméterek beállítására és hálózatok konfigurálására. A kialakított gyakorló berendezéseken különböző feladatok megoldása során elsajátítják a vezérlők integrált programozását, a hibakeresés és a hibaelhárítás technikáját.
159.900 Ft
Időtartam: 5 nap
PLC 8

PLC programozási alapismeretek Siemens S7-1200 vezérlő használatával, TIA portal környezetben

A képzésben résztvevők megismerik a PLC programozás alapjait, a logikai vezérlők működését és felépítését, TIA portal környezetben, Siemens S7-1200 vezérlőn. Képessé válnak PLC programok írására, módosítására, a programok letöltésére, monitorozására, különböző paraméterek beállítására. A kialakított gyakorló berendezéseken különböző feladatok megoldása során elsajátítják a vezérlők programozását, a hibakeresés és hibaelhárítás technikáját.
139.900 Ft
Időtartam: 5 nap

Egyedi ajánlatkérés

Ajánlatkérés