Önismeret, emberismeret tréning

Smiling,Confident,Mature,Businessman,Leader,Looking,At,Camera,Standing,In

Képzés leírása

Mindannyian különböző módokon reagálunk ugyanazokra a helyzetekre. Mindannyiunkkal máshogy lehet szót érteni. Ami egyikünket motiválja, az másikunknak az életkedvét is elveszi. Megérthetjük-e mások viselkedését, ha a magunkét sem figyeljük meg tudatosan? Ismerjük-e a saját működésünket – mire, hogyan és miért reagálunk úgy, ahogy szoktunk?

A résztvevők önmaguk jobb megismerésén keresztül megértik mások eltérő viselkedésének legfőbb okait, képessé válnak felmérni a saját tetteik és szavaik következményeit és a mások részéről várható reakciókat. Megismerik az alapvető emberi szükségleteket, megértik a motiváció, a stressz- és konfliktuskezelés egyéni különbözőségeit, és ezek teljesítményre gyakorolt hatásait. A vezetők és a munkavállalók a munkahelyen és a magánéletben is jól használható muníciót kapnak az eltérő személyiségek hatékony kezeléséhez, az egyének és csapatok közti jobb együttműködés kialakításához.

A tréning biztos alapokat ad a saját fejlődési irányok meghatározásához, a későbbi soft skill tréningeken való részvételhez is.

Időtartam: 2 nap

Tematika

I. Az önismeret szerepe

 • Az önismeret hatása a munkahelyi és magánéleti szerepeinkre
 • Az önismeret, mint minden fejlődési cél alapköve

 

II. DISC viselkedési típusok

 • A saját viselkedési stílus beazonosítása, a viselkedés mozgatórugói, erősségek és fejlesztendő területek
 • Jellemző kommunikációs, stressz- és konfliktuskezelési, problémamegoldási mód, a másokra gyakorolt hatás tudatosítása
 • A különböző viselkedési stílusok együttműködése, lehetséges ütközőpontjai
 • A siker és a kudarc megélése
 • Az érzelmi intelligencia, empátia szerepe az együttműködésben
 • Az egészséges önbizalom kialakítása, megtartása és használata nehéz helyzetekben

 

III. Motiváció

 • Az alapvető emberi motiváció, külső és belső motivációs tényezők
 • Saját belső motiváció beazonosítása és megfeleltetése a munkahelyi és magánéleti szerepeknek
 • Growth Mindset – fejlődési szemlélet: megoldásorientált és pozitív gondolkodásmód kialakítása, a rögzült és a fejlődési szemlélet előnyei és hátrányai

● Érdekesség: A sötét triász – nárcisztikus, machiavellista, pszichopata

● Tesztek, önértékelő kérdőívek

● Fejlődési irányok kijelölése

Képzési szemléletmódunk:

„Amit hallok – elfelejtem. Amit látok – megismerem. Amit csinálok – megtanulom.“

Tapasztalati tanulás élményekkel, gyakorlattal, a mindennapokban nemcsak a munkahelyen, hanem a magánéletben is alkalmazható, hatékony tudásanyaggal.

Abban hiszünk, hogy a tanulás, a fejlődés akkor lehet igazán sikeres és hatékony, ha a résztvevő belső motivációból sajátítja el a szükséges ismereteket. Éppen ezért tréningjeinken nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a résztvevők érdeklődését felkeltsük és fent is tartsuk. Tapasztalataink alapján a tréningek hatásfokát nagyban erősíti, ha a résztvevők nem csupán a munkahelyi környezetre, hanem a saját (magán) élethelyzeteikre vonatkozóan is megoldásokat, használható módszereket kapnak – és ezt fel is ismerik. A tréningeken ezért minden esetben olyan nyelvezetet, példákat, szituációkat, elemezhető eseteket alkalmazunk, amelyek megfelelnek és a mindennapokból ismerősek az adott csoportnak.

A képzés elvégzéséről cégünk által regisztrált, magyar-angol kétnyelvű tanúsítványt állítunk ki.

Nem igényel végzettséget.

A jó emberismeret, az emberekkel való eredményes munka minden esetben az önismerettel kezdődik. Igazából mindenkinek ajánljuk, sőt, az lenne a jó, ha mindenki elvégezné ezt a képzést.

Ahhoz, hogy jól tudjunk kapcsolódni másokhoz, tisztában kell lennünk a saját működésünkkel. Tudnunk kell, hogy viselkedésünk, kommunikációnk, milyen hatást vált ki az emberekből. Ahhoz, hogy fejlődni tudjunk, ismernünk kell a fejlesztendő és kiaknázandó tulajdonságainkat. Ebben nyújt nagy segítséget ez a tréning.

Ezt a képzést csak kihelyezett formában szervezzük. Kérje ajánlatunkat!

Ajánlatkérés

Vélemények

A korábbi résztvevők tapasztalatai és visszajelzései segíthetik a képzés minőségének és hatékonyságának felmérésében, valamint abban, hogy reális elvárásokkal vághasson neki a tanulásnak. Ezen vélemények alapján könnyebben dönthet, hogy a képzés megfelelő-e az igényeinek, és megfelelő erőfeszítést tehet a sikeres tanulás érdekében.

Képzéseinket kihelyezett formában is megszervezzük, akár teljes mértékben vállalatra szabva. Amennyiben kihelyezett képzést szeretne, kérjen ajánlatot!

Kapcsolattartók

Elsődleges

Kérjük, először nála érdeklődjön!

Molnár Fruzsina
Tréning menedzser
Készségfejlesztés, Információbiztonság, Munkavédelem

Másodlagos

Amennyiben az elsődleges kapcsolattartót nem éri el.

por 1024×1024
Pór Valéria
Tréning menedzser
Élelmiszeripar, Lean, Six sigma, Autóipar

Kapcsolódó képzéseink

Tekintse meg és válasszon hamarosan induló képzéseink közül!

emeloszerkezet

Emelőgépeknél alkalmazott kötöző- és teherfelvevő eszközök ellenőrzése

A tréning legfontosabb célja, hogy  a kötöző tevékenységet ellátó munkavállaló(k), esetleg emelőgép kezelő(k), minden egyes használat előtt képesek legyenek önállóan és szakszerűen megvizsgálni az alkalmazni kívánt kötöző- és teherfelvevő eszközöket. Azon munkavállalók esetében, akik napi szinten használják ezeket, legalább műszakonként illetve minden egyes használat előtt el kell tudni dönteni az adott kötöző- és teherfelvevő eszközről, hogy az megfelelő, biztonságos műszaki állapotú-e. Egy sérült, nem megfelelő  kötöző- és / vagy teherfelvevő eszköz esetében egy meghibásodás, sérülés, súlyos-, életveszélyes, illetve nagy anyagi kárral járó eseményt idézhet elő, ezért tartjuk indokoltnak minél több ezt használó kolléga megfelelő szintű oktatását.
Időtartam: fél nap
Forex,Trading,,Financial,Market,,Investment,Concept,On,Business,Center,Background.

FMEA – Kockázatelemzés felsőfokon képzés (AIAG&VDA közös kiadvány általános része és PFMEA fejezete)

A képzés célja: Az új FMEA kézikönyv az „Automotive Industry Action Group (AIAG) és a Verband der Automobilindustrie (VDA) együttműködésének csúcspontja, OEM-ek és Tier 1 beszállítóik több mint három éves közös munkájának eredménye. A szöveget teljesen átírták, és az FMEA módszert néhány kulcsfontosságú területen jelentősen fejlesztették, tehát nem csak a pontozási szempontok módosultak. A szándék az, hogy közös alapot biztosítson az FMEA számára az autóipar azon ágazataiban, amelyeket ezek a szervezetek képviselnek. Hozzáadtak egy új módszert, a Monitoring and System Response (Monitoring és Rendszer Reakció) kiegészítő FMEA-t (FMEA-MSR), mely egy eszköz a diagnosztikai észlelés és a hibakezelés elemzésére az ügyfelek működése során a biztonságos állapot vagy a jogszabályi megfelelés fenntartása céljából. A műszaki kockázatok mellett felhívja a figyelmet, a pénzügyi, időbeni és stratégiai kockázatokra. Új „7 lépéses FMEA készítés” módszerével támogatást nyújt az FMEA készítés eredményességének és hatékonyságának növelésében. A tréningen követjük a kézikönyv struktúráját összehasonlítva a régi és új módszert. A képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék a termék és gyártófolyamat tervezés egyik fontos kiindulási pontját, a meglévő és potenciális hibák, valamint okaik és hatásaik elemzését, kockázataik értékelési módját, a kockázatok csökkentésének lehetőségét megelőzéssel, alaposabb kontrollal a minőségköltségek csökkentése érdekében.
114.000 Ft
Időtartam: 2 nap

Időgazdálkodás tréning

A tréningen a résztvevők megismerik saját időgazdálkodási módjaikat, felismerik időrabló tevékenységeiket és gondolkodási sémáikat, és mind a munkahelyen, mind a magánéletben azonnal használható technikákat sajátítanak el idejük jobb beosztásához, a munka-magánélet egyensúlyának megtartásához, a kiégés elkerüléséhez. Átláthatóbbá, kiszámíthatóbbá válik a munkával töltött idő, a munkavállaló pontosabban látja a saját határait, és csökken a hibák száma is. A meetingek, egyeztetések gördülékenyebbé válnak. A játékos feladatok segítenek elmélyíteni és begyakorolni az ismereteket. Időtartam: 2 nap
138.000 Ft
Időtartam: 2 nap

Egyedi ajánlatkérés

Ajánlatkérés