Jó Higiéniai Gyakorlat a takarmányiparban, szállítmányozásban

Képzés leírása

Minden élelmiszeripari vállalkozás számára kötelező a tevékenységére adaptált, hatékony higiéniai rendszer működtetése, amely garantálja a termékek biztonságát és a fogyasztók egészségét.

A képzés során áttekintjük a gyakorlatok legfontosabb ismérveit, és a megfelelés legfontosabb elemeit, segítséget nyújtva a megvalósításhoz.

Tematika

  1. Bevezetés a takarmánybiztonságba
  • Miért fontos a takarmánybiztonság?
  • A takarmánybiztonság szerepe az állati és humán egészségben
  • Takarmánybiztonsági kockázatok és azok megelőzése
  • Jogszabályi háttér és hatósági ellenőrzések a takarmányiparban

 

  1. Higiéniai alapelvek a takarmányiparban és a szállítmányozásban
  • Személyi higiénia (kézmosás, öltözet, viselkedés)
  • Munkakörnyezet higiéniája (tisztaság, fertőtlenítés, hulladékkezelés)
  • Takarmányok tárolása és szállítása (szállítási eszközök tisztasága, hőmérséklet-szabályozás)
  • Kártevők elleni védekezés

 

  1. A vállalkozás tevékenységére adaptált higiéniai gyakorlat
  • A takarmánygyártás sajátosságai (alapanyagok, technológia, termékjellemzők)
  • A takarmányszállítás sajátosságai (szállítási útvonalak, járművek, rakodás)
  • A higiéniai követelmények testreszabása a vállalkozás méretére és profiljára
  • A higiéniai terv kidolgozása és bevezetése
  • A higiéniai gyakorlatok folyamatos felülvizsgálata és fejlesztése

 

  1. Gyakorlati alkalmazás és esettanulmányok
  • Valós takarmányipari és szállítmányozási példák a helyes higiéniai gyakorlatokra
  • Esettanulmányok a higiéniai hibák következményeiről
  • Gyakorlati feladatok a higiéniai előírások betartására
  • Szimulációs gyakorlatok a higiéniai előírások betartására

 

  1. Kommunikáció és képzés
  • A takarmánybiztonsági kultúra fontossága a vállalkozásban
  • A munkavállalók képzése és tájékoztatása
  • A higiéniai szabályok betartásának ösztönzése
  • Kommunikáció a hatóságokkal és a partnerekkel

Gyakorlatorientált, intenzív képzési tevékenység, előadások, esettanulmányok és azok feldolgozása, csoportmunka, csoportonkénti prezentáció, írásos tananyag, valamint egyéni felkészülés.

A képzés vizsgával zárul, amelyről a résztvevők 70%-os eredmény felett cégünk által regisztrált kétnyelvű tanúsítványt kapnak, 70%-os eredmény alatt részvételi igazolást állítunk ki részükre. Az eredménytelenül vizsgázóknak díjmentes lehetőséget biztosítunk a sikertelen vizsga pótlására.

Középfokú végzettség javasolt

Minden, élelmiszerrel foglalkozó ember számára, aki fejlesztené gyakorlati ismereteit.

Jelentkezés

Erre a képzésre: Jó Higiéniai Gyakorlat a takarmányiparban, szállítmányozásban

A feltüntetett árak NETTÓ árak, az ÁFA-t nem tartalmazzák. A hatósági-, az engedélyezett szakmai képzések és a támogatott engedélyezett tréningek ÁFA mentesek.

Képzések
Helyszín: Online formában
Kezdés: 2025-04-15
60.000 Ft
Partneri ár: 52.000 Ft
Időtartam: 1 nap
Ütemezés: a meghirdetett napon 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek
Helyszín: Budaörs
Kezdés: 2025-04-15
60.000 Ft
Partneri ár: 52.000 Ft
Időtartam: 1 nap
Ütemezés: a meghirdetett napon 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek
Helyszín: Online formában
Kezdés: 2025-06-20
60.000 Ft
Partneri ár: 52.000 Ft
Időtartam: 1 nap
Ütemezés: a meghirdetett napon 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek
Helyszín: Budaörs
Kezdés: 2025-06-20
60.000 Ft
Partneri ár: 52.000 Ft
Időtartam: 1 nap
Ütemezés: a meghirdetett napon 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek
Helyszín: Online formában
Kezdés: 2025-10-17
60.000 Ft
Partneri ár: 52.000 Ft
Időtartam: 1 nap
Ütemezés: a meghirdetett napon 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek
Helyszín: Budaörs
Kezdés: 2025-10-17
60.000 Ft
Partneri ár: 52.000 Ft
Időtartam: 1 nap
Ütemezés: a meghirdetett napon 9:00-17:00 óra között
főt jelentkeztetek

Képzéseinket kihelyezett formában is megszervezzük, akár teljes mértékben vállalatra szabva. Amennyiben kihelyezett képzést szeretne, kérjen ajánlatot!

Kapcsolattartók

Elsődleges

Kérjük, először nála érdeklődjön!

por 1024×1024
Pór Valéria
Tréning menedzser
Élelmiszeripar, Lean, Six sigma, Autóipar

Másodlagos

Amennyiben az elsődleges kapcsolattartót nem éri el.

pany 1024×1024
Pány Gabriella
Tréning menedzser
Autóipari és auditor képzések

Kapcsolódó képzéseink

Tekintse meg és válasszon hamarosan induló képzéseink közül!

Egyedi ajánlatkérés

Ajánlatkérés