DOE – Design of Experiments (Kísérlettervezés)

koordinata merogep kezelő (14)

Képzés leírása

A képzés során a résztvevők megismerik, hogyan alkalmazható a kísérlettervezés módszertana arra, hogy megtalálják a gyártási körülmények (pl.: nyomás, hőmérséklet, adalékanyag aránya, gépkezelő személye) optimális beállítását.

A termelés minőségi problémáinak megoldására, a termékek minőségének javítására egyre növekvő mértékben alkalmazzák a kísérlettervezés (DOE) módszereit. A módszer lényege, hogy viszonylag kisszámú, jól tervezett kísérlettel megvizsgálják, hogy mely konstrukciós vagy technológiai paraméterek vannak hatással a minőségi jellemző értékére, illetve annak ingadozására. Így minimális költséggel elérhető, hogy a legkedvezőbb minőségű terméket gyártsuk, a lehető legkisebb minőségi ingadozással, tehát a legmegbízhatóbban.

Tematika

 • A kísérlettervezés célja, alkalmazási területe
 • Kísérlettervezési stratégiák összeghasonlítása (trial and error, egyszerre egy faktor változtatása, több faktor együttes változtatása: előnyök, hátrányok, alkalmazási terület)
 • A kísérlettervezés alapfogalmai: faktorok, faktorok szintjei, főhatások, kölcsönhatások, válasz
 • A kísérlettervezési folyamat lépései
 • Teljes faktoriális kísérlettervek készítése
 • Részfaktoriális kísérlettervek készítése: előnyök, hátrányok, korlátok, feltételezések
 • Részfaktoriális tervek sok faktor esetére (Screening)
 • A kísérletterv végrehajtása, illetve a végrehajtás korlátainak, megszorító feltételeinek figyelembe vétele a tervezésnél
 • A kísérlet végrehajtásakor kapott eredmények értelmezése, következtetések
 • Optimum keresése
 • Írásbeli vizsga

Gyakorlatorientált, intenzív képzési tevékenység, előadások, esettanulmányok és azok feldolgozása, csoportmunka, csoportonkénti prezentáció, írásos tananyag valamint egyéni felkészülés.

A képzés vizsgával zárul, amelyről a résztvevők 70%-os eredmény felett cégünk által regisztrált kétnyelvű tanúsítványt kapnak, 70%-os eredmény alatt részvételi igazolást állítunk ki részükre. Az eredménytelenül vizsgázóknak díjmentes lehetőséget biztosítunk a sikertelen vizsga pótlására.

Nem igényel iskolai végzettséget

Folyamatfelelősöknek, folyamatfejlesztőknek, Six Sigma Green Belt-eseknek, Six Sigma Black Belt-eseknek, adatelemzéseket végző, problémamegoldást irányító mérnököknek.

 

 

 

 

Jelentkezés

Erre a képzésre: DOE – Design of Experiments (Kísérlettervezés)

A feltüntetett árak NETTÓ árak, az ÁFA-t nem tartalmazzák. A hatósági-, az engedélyezett szakmai képzések és a támogatott engedélyezett tréningek ÁFA mentesek.

Képzések
Helyszín: Kihelyezett formában
Kezdés: egyeztetés szerint
202.000 Ft
Partneri ár: 167.000 Ft
Időtartam: 2 nap
Ütemezés: A megrendelő igénye szerint
főt jelentkeztetek

Vélemények

A korábbi résztvevők tapasztalatai és visszajelzései segíthetik a képzés minőségének és hatékonyságának felmérésében, valamint abban, hogy reális elvárásokkal vághasson neki a tanulásnak. Ezen vélemények alapján könnyebben dönthet, hogy a képzés megfelelő-e az igényeinek, és megfelelő erőfeszítést tehet a sikeres tanulás érdekében.

Képzéseinket kihelyezett formában is megszervezzük, akár teljes mértékben vállalatra szabva. Amennyiben kihelyezett képzést szeretne, kérjen ajánlatot!

Kapcsolattartók

Elsődleges

Kérjük, először nála érdeklődjön!

por 1024×1024
Pór Valéria
Tréning menedzser
Élelmiszeripar, Lean, Six sigma, Autóipar

Másodlagos

Amennyiben az elsődleges kapcsolattartót nem éri el.

Molnár Fruzsina
Tréning menedzser
Készségfejlesztés, Információbiztonság, Munkavédelem

Kapcsolódó képzéseink

Tekintse meg és válasszon hamarosan induló képzéseink közül!

Egyedi ajánlatkérés

Ajánlatkérés