Auditálási ismeretek és technikák gyakorlati képzés
/ ISO 9001 – IATF 16949 – VDA 6.3 szerint

Portrait,Of,A,Happy,Young,Beautiful,Female,Engineer,Wearing,White

Képzés leírása

Belső auditorok, beszállító auditorok, független tanúsító auditorok gyakorlati képzése ISO 9001, IATF 16949, és VDA 6.3 szerint a megbízó által biztosított szervezetnél (saját szervezet, beszállító, potenciális beszállító, kihelyezett folyamat…stb), a megbízó által meghatározott időtartamban, és mélységben.

Az alábbi tematika abban az esetben hajtható végre az alábbi időtartamban, amennyiben a résztvevők rendelkeznek a vonatkozó szabványkövetelmények és minőségügyi eszközök ismeretével.

Amennyiben nem, akkor előtte javasolt elvégezni egy 3 napos minőségügyi eszközök összefoglalása képzést és ISO 9001 esetén egy 2 napos, IATF 16949 esetén egy 3 napos, VDA 6.3 esetén egy 3 napos tréninget, kiegészítve egy 1 napos ISO 19011 képzéssel.

Előképzettség nélkül ISO 9001 auditnál 3+2+1 nap, IATF 16949 auditnál 3+3+1 nap, VDA 6.3 auditnál 3+3+1 nap, mindhárom szerinti auditnál 3+3+3+1 nap.

A gyakorlati audit során a közös felkészülést követően egy folyamatot vagy folyamatelemet az oktató auditál példaként, majd minden hallgató oktatói felügyelettel auditál egy vagy több folyamatot vagy folyamatelemet. A kiértékelést közösen végzik a hallgatók az oktató irányításával.

A tréning felhasználható a képzésen, továbbképzésen túl, kötelező (release, belső, potenciális beszállító, beszállító, rendszer, folyamat vagy termék) auditok, belső (reklamációt elemző, vevői látogatásra, felkészítő) audit végrehajtására.

Tematika

VDA 6.3 folyamataudit

1. esettanulmány – auditálandó folyamatok: Potenciális beszállító kiválasztás (P1), Termék tervezés és/vagy gyártófolyamat tervezés (P3), Termék tervezés és/vagy gyártófolyamat fejlesztés (P4) és/vagy projekt menedzsment (P2) folyamatok auditálása.

Ütemezése: Felkészülés az auditra, információk gyűjtése, elemzése, audit terv készítése, folyamattérkép és teknősbéka diagram készítése, audit kérdéslista összeállítása team munkában / egyénileg, a VDA 6.3 követelményei szerint.

Időtartam 2 nap: 0,5 nap felkészülés, 1 nap audit, 0,5 nap kiértékelés a résztvevők számától és a folyamatok bonyolultságától függően. Az audit lezárási technikák megismerése és használata.

 

2. esettanulmány – auditálandó folyamat: Beszállító menedzsment (P5), Gyártás (P6), Vevőszolgálat (P7) folyamatok auditálása.

Ütemezése: Felkészülés az auditra, információk gyűjtése, elemzése, audit terv készítése, folyamattérkép és teknősbéka diagram készítése, audit kérdéslista összeállítása team munkában / egyénileg, a VDA 6.3 követelményei szerint.

Időtartam 2 nap: 0,5 nap felkészülés, 1 nap audit, 0,5 nap kiértékelés a résztvevők számától és a folyamatok bonyolultságától függően.

Az audit lezárási technikák megismerése és használata.

 

ISO 9001 vagy IATF 16949 audit

Auditálandó folyamatok: Tetszőlegesen kiválasztott menedzsment, gyártó és támogató folyamatok.

Ütemezése: Felkészülés az auditra, információk gyűjtése, elemzése, audit terv készítése, folyamattérkép és teknősbéka diagram készítése, audit kérdéslista összeállítása team munkában / egyénileg.

Egy folyamatra 2-3 óra tervezendő a folyamat bonyolultságától és a résztvevők számától függően.

Időtartam 2-5 nap: 0,5-1. nap felkészülés, 1-3 nap audit, 0,5-1. nap kiértékelés a résztvevők számától és a szervezet méretétől függően.

Az audit lezárási technikák megismerése és használata.

Gyakorlatorientált, intenzív képzési tevékenység, előadások, esettanulmányok és azok feldolgozása, csoportmunka, csoportonkénti prezentáció, írásos tananyag valamint egyéni felkészülés.

A képzés vizsgával zárul, amelyről a résztvevők 70%-os eredmény felett cégünk által regisztrált kétnyelvű tanúsítványt kapnak, 70%-os eredmény alatt részvételi igazolást állítunk ki részükre. Az eredménytelenül vizsgázóknak díjmentes lehetőséget biztosítunk a sikertelen vizsga pótlására.

Középfokú végzettség javasolt

Elsősorban azon szakembereknek ajánljuk, akik gyakorlati megközelítéssel szeretnék fejleszteni az ISO 9001:2015,  IATF 16949:2016 és/vagy  VDA 6.3 szabvány követelményei szerinti auditálási ismereteiket.

Ezt a képzést csak kihelyezett formában szervezzük. Kérje ajánlatunkat!

Ajánlatkérés

Képzéseinket kihelyezett formában is megszervezzük, akár teljes mértékben vállalatra szabva. Amennyiben kihelyezett képzést szeretne, kérjen ajánlatot!

Kapcsolattartók

Elsődleges

Kérjük, először nála érdeklődjön!

pany 1024×1024
Pány Gabriella
Tréning menedzser
Autóipari és auditor képzések

Másodlagos

Amennyiben az elsődleges kapcsolattartót nem éri el.

por 1024×1024
Pór Valéria
Tréning menedzser
Élelmiszeripar, Lean, Six sigma, Autóipar

Kapcsolódó képzéseink

Tekintse meg és válasszon hamarosan induló képzéseink közül!

Seo es online hirdetes trening

Továbbképzés ügyfélszolgálati munkatársaknak

  Képzésünk tematikáját kifejezetten ügyfélszolgálaton dolgozó kollégák részére állítottuk össze, hogy fejlesszük kommunikációjukat minden csatornán, legyen szó akár telefonos, e-mailes vagy chaten történő ügyfélkezelésről. Olyan szakembereket szeretnénk képezni, akik az ügyféltájékoztatásban, problémamegoldásban, reklamációkezelésben, sales tevékenységben professzionálisan helyt tudnak állni, ugyanakkor meg tudják őrizni saját mentális és fizikai jóllétüket. Képzésünk nyílt csoportban és kihelyezett formában (cégre szabva) is elérhető. A képzés nyílt formában összesen 5 témakört tartalmaz (kommunikáció, reklamációkezelés, érzelmi intelligencia, stresszkezelés, értékesítés). A kihelyezett képzést kiegészítjük egy szimulációs nappal.
Időtartam: 5 nap
Document,Management,Data,System,Business,Internet,Technology,Concept.

Vezető auditor képzés – ISO 14001, ISO 45001 szerint

Vezető auditorok képzése az ISO 14001:2015 és ISO 45001:2018 -as irányítási rendszerek auditálásának lefolytatásához külön-külön és integráltan is.
366.000 Ft
Időtartam: 8 nap (3+3+2 nap)
elelmiszeripar_3

SEDEX elvárások, SMETA felkészítő tréning

Az ellátási láncban jelentkező, munkakörülményekre és környezeti teljesítményre vonatkozó kérdések megfelelő megválaszolásához ad iránymutatást a tréning a SEDEX előírásainak tisztázásán keresztül. Segítséget ad az audithoz és a minősítés gyakorlati hasznosításához.
60.000 Ft
Időtartam: 1 nap

Egyedi ajánlatkérés

Ajánlatkérés