Auditálási ismeretek és technikák gyakorlati képzés
/ ISO 9001 – IATF 16949 – VDA 6.3 szerint

Képzés leírása

Belső auditorok, beszállító auditorok, független tanúsító auditorok gyakorlati képzése ISO 9001, IATF 16949, és VDA 6.3 szerint a megbízó által biztosított szervezetnél (saját szervezet, beszállító, potenciális beszállító, kihelyezett folyamat…stb), a megbízó által meghatározott időtartamban, és mélységben.

Az alábbi tematika abban az esetben hajtható végre az alábbi időtartamban, amennyiben a résztvevők rendelkeznek a vonatkozó szabványkövetelmények és minőségügyi eszközök ismeretével.

Amennyiben nem, akkor előtte javasolt elvégezni egy 3 napos minőségügyi eszközök összefoglalása képzést és ISO 9001 esetén egy 2 napos, IATF 16949 esetén egy 3 napos, VDA 6.3 esetén egy 3 napos tréninget, kiegészítve egy 1 napos ISO 19011 képzéssel.

Előképzettség nélkül ISO 9001 auditnál 3+2+1 nap, IATF 16949 auditnál 3+3+1 nap, VDA 6.3 auditnál 3+3+1 nap, mindhárom szerinti auditnál 3+3+3+1 nap.

A gyakorlati audit során a közös felkészülést követően egy folyamatot vagy folyamatelemet az oktató auditál példaként, majd minden hallgató oktatói felügyelettel auditál egy vagy több folyamatot vagy folyamatelemet. A kiértékelést közösen végzik a hallgatók az oktató irányításával.

A tréning felhasználható a képzésen, továbbképzésen túl, kötelező (release, belső, potenciális beszállító, beszállító, rendszer, folyamat vagy termék) auditok, belső (reklamációt elemző, vevői látogatásra, felkészítő) audit végrehajtására.

Portrait,Of,A,Happy,Young,Beautiful,Female,Engineer,Wearing,White

VDA 6.3 folyamataudit

1. esettanulmány – auditálandó folyamatok: Potenciális beszállító kiválasztás (P1), Termék tervezés és/vagy gyártófolyamat tervezés (P3), Termék tervezés és/vagy gyártófolyamat fejlesztés (P4) és/vagy projekt menedzsment (P2) folyamatok auditálása.

Ütemezése: Felkészülés az auditra, információk gyűjtése, elemzése, audit terv készítése, folyamattérkép és teknősbéka diagram készítése, audit kérdéslista összeállítása team munkában / egyénileg, a VDA 6.3 követelményei szerint.

Időtartam 2 nap: 0,5 nap felkészülés, 1 nap audit, 0,5 nap kiértékelés a résztvevők számától és a folyamatok bonyolultságától függően. Az audit lezárási technikák megismerése és használata.

 

2. esettanulmány – auditálandó folyamat: Beszállító menedzsment (P5), Gyártás (P6), Vevőszolgálat (P7) folyamatok auditálása.

Ütemezése: Felkészülés az auditra, információk gyűjtése, elemzése, audit terv készítése, folyamattérkép és teknősbéka diagram készítése, audit kérdéslista összeállítása team munkában / egyénileg, a VDA 6.3 követelményei szerint.

Időtartam 2 nap: 0,5 nap felkészülés, 1 nap audit, 0,5 nap kiértékelés a résztvevők számától és a folyamatok bonyolultságától függően.

Az audit lezárási technikák megismerése és használata.

 

ISO 9001 vagy IATF 16949 audit

Auditálandó folyamatok: Tetszőlegesen kiválasztott menedzsment, gyártó és támogató folyamatok.

Ütemezése: Felkészülés az auditra, információk gyűjtése, elemzése, audit terv készítése, folyamattérkép és teknősbéka diagram készítése, audit kérdéslista összeállítása team munkában / egyénileg.

Egy folyamatra 2-3 óra tervezendő a folyamat bonyolultságától és a résztvevők számától függően.

Időtartam 2-5 nap: 0,5-1. nap felkészülés, 1-3 nap audit, 0,5-1. nap kiértékelés a résztvevők számától és a szervezet méretétől függően.

Az audit lezárási technikák megismerése és használata.

Gyakorlatorientált, intenzív képzési tevékenység, előadások, esettanulmányok és azok feldolgozása, csoportmunka, csoportonkénti prezentáció, írásos tananyag valamint egyéni felkészülés.

A képzés vizsgával zárul, amelyről a résztvevők 70%-os eredmény felett cégünk által regisztrált kétnyelvű tanúsítványt kapnak, 70%-os eredmény alatt részvételi igazolást állítunk ki részükre. Az eredménytelenül vizsgázóknak díjmentes lehetőséget biztosítunk a sikertelen vizsga pótlására.

Középfokú végzettség javasolt

Elsősorban azon szakembereknek ajánljuk, akik gyakorlati megközelítéssel szeretnék fejleszteni az ISO 9001:2015,  IATF 16949:2016 és/vagy  VDA 6.3 szabvány követelményei szerinti auditálási ismereteiket.

A feltüntetett árak NETTÓ árak, az ÁFA-t nem tartalmazzák. A hatósági-, az engedélyezett szakmai képzések és a támogatott engedélyezett tréningek ÁFA mentesek.

Ezt a képzést csak kihelyezett formában szervezzük. Kérje ajánlatunkat!

Ajánlatkérés

Kapcsolattartók

Elsődleges

Kérjük, először
nála érdeklődjön!

Másodlagos

Amennyiben az elsődleges kapcsolattartót nem éri el.

pany 1024×1024

Elsődleges

Kérjük, először
nála érdeklődjön!

Pány Gabriella
Tréning menedzser
Autóipari képzések, minőségügy
por 1024×1024

Másodlagos

Amennyiben az elsődleges kapcsolattartót nem éri el.

Pór Valéria
Tréning menedzser
Lean, készségfejlesztés, e-learning, Six sigma

Hasonló képzéseink

Businesswoman,With,A,Lot,Of,Work,To,Do,Meditating,In

Stresszkezelés tréning

A tréning célja, hogy a résztvevők könnyedén be tudják azonosítani az őket érő stressz faktorokat, és ezáltal tudatosítsák azok rájuk (a munkájukra, és a lelki, valamint fizikai egészségükre gyakorolt hatását), és megtanulják azokat eredményesen kezelni, esetleg a stressz forrásokat csökkenteni. Képzésünket nyílt és vállalatához kihelyezett formában is szervezzük.
138.000 Ft
Időtartam: 2 nap
VOL VCA

VCA/SCC képzés és vizsga (VOL)

A MOL-csoport csoportszintű irányelveiben új elemként jelent meg, hogy minden vállalkozónak, azok alvállalkozóinak és munkavállalóinak, akik magas kockázatú munkát kívánnak végezni valamely MOL-csoport magyarországi tagvállalatnál, legkésőbb 2017. január 1-ig meg kell szerezniük az SCC/VCA minősítést. Az SCC/VCA tanúsítás akkor válik teljes értékűvé, ha az operatív munkavállalók és az ő tevékenységüket közvetlenül irányítók (művezetők, csoportvezetők) SCC/VCA vizsgával (vagyis személytanúsítással) is rendelkeznek. A személytanúsítás oktatásból és vizsgából áll. Az oktatás hivatalos, nemzetközileg elismert SCC/VCA tematika szerint történik, amely tartalmazza a magyar petrolkémiában jelentkező speciális kockázatokat tartalmazó tananyagelemeket is. A sikeres magyar nyelvű vizsga után kiállított diploma 10 évig érvényes, kizárólag Magyarország területén, illetve a szomszédos országok MOL-telephelyein érvényes. (Ha külföldi munkavállaláshoz szükséges a VOL-VCA diploma megszerzése, kizárólag angol nyelven tehet vizsgát. Ebben az esetben a jelentkezésnél kérjük, a “Megjegyzés/speciális igények” mezőbe feltétlenül írja be: angol nyelven kíván vizsgázni!)
65.000 Ft
Időtartam: 2 nap
Business,Person,Using,Digital,Tablet,Protecting,Financial,And,Business,Data.

ISO/IEC 27001 vezető auditor tréning

  Képzésünk során már az új szabvány szerint (ISO/IEC 27001:2022) oktatjuk a vezető auditorokat az ISO/IEC 27001-es információbiztonság irányítási rendszer auditálásának lefolytatásához. Irányításuk mellett történik a nagyobb szervezetek információbiztonsági auditja. A képzés során a leendő vezető auditorok nemcsak információ-biztonsági, hanem vezetői ismereteket is szereznek (kommunikáció, empátia, kontaktus-teremtés, tárgyalástechnika).
235.000 Ft
Időtartam: 5 nap

Egyedi ajánlatkérés

Ajánlatkérés